20 maj 2018

En vanlig onsdag i maj


Maj är en underbar månad med ljuset, värmen och blommorna.
Det var dags för inköp till balkongen. Vi har en handelsträdgård och flera blomsterbutiker här på Lidingö. Den charmigaste heter Gullvivan och har sin alldeles egen design. Att besöka Gullvivan är som att gå in i en botanisk trädgård. Man blir så inspirerad.
Jag är trött på penséer och pelargoner. Nu ville jag ha något annat! Den kunniga innehavaren hjälpte mig att välja ut några lämpliga växter.


  En interiörbild från Gullvivans trädgård


Här är den första omgången växter till min balkong. Det blir mer senare...
Jag måste ha nya golv till mitt sovrum och matrum. Nu ligger det linoleummattor där och det börjar kännas omodernt. Trägolv skall det bli! Tur nog har jag hittat en duktig golvläggare, som lovat att hjälpa mig att flytta undan  möblerna.

Extrapris på Tarkett hos Ljungbergs golv

Så var det dags för middag. Jag har blivit helt såld på Pulled pork. Billigt, gott och snabblagat. Jag föredrar Garant. Med den förpackningen följer nämligen en grillsås, som gör att det blir extra gott. Jag tillagar köttet på vanligt sätt i ugnen. Till detta har jag kokta äggnudlar och wokade grönsaker. Jag lägger ner de färdigkokta nudlarna i wokgrytan någon minut innan serveringen. En köttbit räcker till två-tre portioner.Nu är det ljust på kvällarna, då hunden och jag går vår kvällspromenad. Vi promenerar runt Torsberget just vid solnedgången. Många sitter ute och har picknick.
När vi kommer hem är det dags för en kopp te och litet TV-tittande. Det var inget speciellt intressant denna kväll på de vanliga kanalerna, så jag valde Kunskapskanalens program om Albanien. Albanien verkar vara ett vackert land.  Många människor har det svårt fortfarande, trots att de blev av med diktaturen för flera år sedan. Kanske jag åker dit någon gång. Det verkar inte vara någon större trängsel på badorterna och turismen är en viktig inkomstkälla för landet.
2 kommentarer:

  1. Så vackert det ser ut på din balkong och du verkar ha en fin utsikt. Vad ser du?
    Önskar dej en skön söndag!

    SvaraRadera
  2. Jag ser halva Stockholm från min balkong. Närmast är Värtan och Värtahamnen.

    SvaraRadera

Trevlig sommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt trevlig sommar. Bloggen återkommer i början av augusti.