29 augusti 2015

Seniornet

Seniornet Sweden är en rikstäckande förening för IT- intresserade seniorer med klubbar på många orter. Föreningen vänder sig till personer över 55, som vill lära sig mer om datorer och datoranvändning. Den välkomnar både nybörjare och mera vana användare. Nybörjarna har möjlighet att få introduktion och handledning för att komma igång. De mer vana användarna kan utveckla sina kunskaper på olika sätt och även ställa upp som handledare.
Medlemsavgiften är 250 kronor per år. 
Lidingöklubben träffas på biblioteket i centrum på måndagar. Höstterminen startar den 21 september. På förmiddagarna har vi öppna föreläsningar, på eftermiddagarna handledning och tematräffar. Ett axplock ur höstens digra program: Om webbläsare och operativsystem, om släktforskning och om smartphones.
Det bästa är, att man tar med sig sin egen laptop till handledningen. Har man inte någon egen, så finns en lånedator på plats. Du som läser detta har kanske god hand med din dator, men om du känner någon som skulle behöva hjälp, så berätta om denna förening. Eller varför inte själv bli medlem för att uppdatera dina kunskaper? 

För mer information gå in på klubbens hemsida. Välkommen!3 kommentarer:

 1. Det låter väldigt bra och trevligt med Seniornets lokala klubb på Lidingö. Tyvärr har vi ingen längre här på Ekerö. Den lades ner i våras. Anledningen tror jag var att ordföranden inte orkade längre och att ingen ny ville ta vid. Är du aktiv som lärare i klubben?

  SvaraRadera
 2. Så synd att er klubb lades ner. Vi har en väldigt duktig styrelse och de gör ett jättejobb.Själv hjälper jag till som handledare. Jag har varit med i flera år och lär mig massor.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Tyvärr har vi ingen sådan klubb i Söderköping och att åka in tre mil till Norrköping är jobbigt när man bor på landet som vi. I synnerhet nu när höstmörkret och dimman sätter in innan snön kommer och gör vägarna hala. Men det är alltid trevligt att samlas kring ett gemensamt intresse. Man får ju tips samtidigt.
  Ingrid

  SvaraRadera

Gems weekly photo challenge - LITEN

Jag har ett dockskåp och bilden föreställer dockskåpets absolut minsta föremål, en parfymflaska. Den är 7 mm hög och 5 mm bred. Den inneh...